Napokon se oglasio @Milos , kao pravi " stari lisac" ,iskusno,nakon turbulencija

Ja sam na T2m ukazivao davno kad smo jos samo naslucivali razvoje, kolega @nikola ce se sjetit, i bogami ona moze biti problem

Misljenja sam ako Tmax u petak ne bude preko 8c da su sanse prilicno visoke za pozitivan ishod koji iscekujemo ali ako bude 10c ili nedaj boze nesto vise,mrka kapa,nema jacih padavina koje bi to brzo oborile.
Gledam WRF-NMM 3.3.1 , on za petak vece do subote prijepodne padavine (i to vrlo fine) daje zapadnoj Cg, a Pg je u padavinskoj rupi,dakle ili nebi imali padavine ili nesto jako slabo...kad bi se ovako izdesavalo Niksic bi dobio golem snijeg,Ct takodje, a bogami nije iskljuceno da obijele i brda Boke pa mozda i gradsko podrucje Kotora.
Medjutim po nmm-hiresw1e-CG dobili bi i mi solidne kolicine od termina 03utc do 12utc u subotu koje bi oformile pokrivac sto je jako vazno za situaciju koja bi se desavala 10 sati poslije toga.
Eta daje konstantno slabe do umjerene padavine za subotu i nedelju.
WRF-NMM 2.2 CG mi je malo cudan, on pomjera pocetak padavina za subotu ujutru i traju cijeli dan(vrlo solidne), onda noc subota na nedelju i u nedelju ujutru slabljenje padavina prilicno,uglavnom slabijeg inteziteta.
P.S. najvise bih volio da vidim scenario koji crta nmm-hiresw1e-CG .