HIDROLOGIJA > Rijeke u Crnoj Gori
Poplave
ehtelion:
nije problem u otvaranju drima, nego u pracenju vremenskih prilika. kad su bile poplave morali su znati da ce jugo otopiti snijeg + donijeti obilne padavine i blagovremeno unaprijed smanjiti nivo drima cak i po cijenu ne pretvaranja dijela vode u struju. yato bi ako naprave na moraci nekoliko elektrana trebalo tebe madjo da angazuju. da spojis lijepo sa korisnim:))
Madjo:
Ma kakvi albanci crni..nemaju oni tehnike nikakve,njihov hidrometeoroloski centar je katastrofa...a vise su sebe stete napravili no nama.
Ne,ja sam cuo da ce Cetinje da sele (mogu slobodno,sto ucinjese od njega) nedje po tija glavica,pa ce da izbetoniraju citavo polje i da naprave branu onamo na Krusevo zdrijelo.Pitali su mene da rukovodim citavim projektom.Reka sam im da cu razmislit.
Cirius:
Veceras nesto ozbiljnija situacija u Niksicu i u zetskim selima, a ocekuje se jos dosta padavina. Otapanje snijega u nedelju/ponedeljak, zajedno sa drugim padavinskim talasom ciklona Aleksa, moze prouzrokovati dosta problema.
Admin:
Biće vrlo nezgodno.
Nivo Zete, Sk.jezera i Bojane je ionako visok. Uz nove padavine i topljenje snijega u nedjelju i ponedjeljak može biti ozbiljnih nevolja.
Cirius:
Krizni stabovi kazu da su spremni za predstojece padavine i eventualne poplave u opstinama NK, DG, PG, CT i UL, ali gledajuci sto se sprema za cijelu sljedecu nedelju, bice na velikim iskusenjima. Pocece sjutra vece, sa drugim talasom ciklona Aleksa i topljenjem snijega, onda kratka pauza (nekoliko trocasovnih termina, mozda ne duze od toga do utorka) i nastavak od minimum par dana obilnih kisa .. Za sjever nisu najavljene ozbiljnije situacije, mada ovaj pojacani jugo moze, bar prvih par dana, odnijeti jace padavine i do sjevernih opstina.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version