VII otvoreno prvenstvo Crne Gore u prognozi vremena > Uputstva, prijava...
Primjedbe, predlozi...
Admin:
Molim Vas da na ovom mjestu iskažete svoj stav prema svemu vezanom za takmičenje, zatražite objašnjenje. Nadam se pomoći od iskusnih takmičara.
Dejo:
Navikli smo na promašaje temperature za 1.5 stepen ili 1.6 :57: ali se tada dešava da dosta igrača sve do poslednjeg kola imaju jednak broj bodova. Moja ideja je da se ovaj kriterijum pojača, ako se i drugi slažu, pa bi oni najprecizniji bili nagrađeni (mada ja nisam među njima, često imam promašaj za 1.5 :05:)
Admin:
Koliko sam shvatio hoćeš da kažeš da nije svejedno da li je neko pogriješio za 1.6 ili za 3.5 stepeni, a u oba slučaja se osvaja 0 bodova!
Slažem se.
Malu, simboličnu, korekciju bi mogli napraviti tako što na kraju ciklusa ili cijelog takmičenja ne bi bilo diobe mjesta u slučaju istog bodovnog salda. Prednost ima takmičar koji je tokom ciklusa ili cijelog takmičenja napravio manju ukupnu grešku prognozirajući Tx i Tn. To bi bila kao neka gol-razlika.
Da li mislite da bi ovo mogli unijeti u propozicije?
Fraka:
Moze :45:
Dejo:
Može i tako, samo ne znam koliko će ti dodatno otežati pravljenje tabele. Prva ideja mi je bila da se granica pomeri sa 1.5 na 1.0, sledeća na 3.0 a ostale mogu ostati. Mislim da će to napraviti razliku, ako ne može da se gleda ukupni promašaj :03:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
Go to full version