Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju ZHMS CG

Crna Gora

Klimatske promjene

Danas je održana press konferencija FORS Montenegro i ZHMS CG, povodom uručivanja vrijedne opreme Zavodu, u okviru projekta "Nepogode ne poznaju granice 2".
18
Nov 2022.
Zbog očekivane prognostičke situacije, ciklonska aktivnost sa rizikom od obline kiše, olujno vremenskih nepogoda i jakog južnog vjetra, ZHMS u koordinaciji sa nacionalnim meteorološkim službama u Centralno Mediteranskoj Grupi u okviru EUMENET-a, u skladu sa procedurom, izvršio je imenovanje ciklona pod službenim nazivom "FOBOS" i izdao je upozorenje putem jedinstvene koordinacione forme, obavijestio je sedište EUMENET-a, kako to procedura predviđa. Takođe, izdata je Vanredna meteorološka informacija -Upozorenje za Crnu Goru - https://bit.ly/3UN8vyH
14
Nov 2022.
Upravni odbor projekta SEE FFGS (upravljanje bujičnim poplavama u jugo-istočnoj Evropi), održao se u Antaliji, Turskoj, u periodu 10-11. novembar 2022.godine. Sastanku su prisustvovale delegacije zemalja, koje participiraju u projektu, Albanija, Bosna i Hercegovina, Moldavija, Rumunija, Srbija i Crna Gora. Sastanak upravnog odbora SEE FFGS organizovan je od stane Svjetske meteorološke organizacije i Turskog meteorološkog zavoda, kao domaćina.

HMZ Srbije
HMZ Hrvatske
HMZ BiH
HMZ Makedonije

Pristup informacijama

Vodič


Zahtjev

Nautički vodič

Prodaja peljara

Putujete?

Prognoza na putevima!

April-2021

Sumrak nad jezerom


Kontakt:
  • IV proleterske 19,
    81000 Podgorica,
    Crna Gora
  • office@meteo.co.me
  • +382 20 655 183
  • +382 20 655 197