Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

31.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Bar: 21Herceg Novi: 20Budva: 20Ulcinj: 19

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
14. Mar 2014.
Obilježavanje svjetskog dana meteorologije

Povodom obilježavanja Svjetskog dana meteorologije (23.mart), a u skladu sa ovogodišnjom temom „Vrijeme i klima: Angažovanje mladih“, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju u saradnji sa par osnovnih i srednjih škola, organizuje edukativne časove sa istoimenom temom. Direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, mr Luka Mitrović, učenike će upoznati sa fenomenom klimatskih promjena, njihovim uticajima na prirodni ambijent u Crnoj Gori, razlogom Svjetske meteorološke organizacije za odabirom ovogodišnje teme i sl.

Kako se sledeće generacije pripremaju za promjene vremena i klime, mladi ljudi će imati aktivnu ulogu u monitoringu, razumijevanju i reakciji na vrijeme i klimu, danas i sjutra. Oni imaju kapacitet da promovišu svijest o klimi, ublažavanje i adaptaciju na klimu, ali da bi oslobodili pune potencijale mladih za bavljenje klimatskim promjenama, moramo biti u stanju da ih uključimo u formulisanje i sprovođenje politika koje utiču na njih danas, a ticaće ih se sjutra. Ovo su glavni motiv da se ovaj datum, obilježi upravo na ovaj način.
Časovi će se organozovati u periodu od 17. do 20.marta 2014., u nekoliko škola i to u: Resursnom centru za djecu i mlade - Podgorica; Gimnaziji Cetinje; Gimnaziji „Slobodan Škerović“ - Podgorica; Gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš“ - Danilovgrad i Osnovnoj školi „Savo Pejanović“ - Podgorica.
Category:Aktuelnosti