Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
12. Oct 2020.
Donacija opreme

FORS Montenegro je zajedno sa predstavnicima Direktorata za vanredne situacije i Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, predstavio opremu, nabavljenu u sklopu projekta prekogranične saradnje „Budimo pripremljeni”.

Projekat „Budimo pripremljeni”, koji sprovodi FORS Montenegro, finansira Evropska unija u okviru IPA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave. Ugovorno tijelo za projekat je Ministarstvo finansija Republike Srbije – Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU. Projekat ima za cilj unapređivanje kapaciteta institucija i službi iz Crne Gore i Srbije koje se bave zaštitom i spašavanjem za prevenciju požara i poplava i ublažavanje njihovih posljedica, kao i informisanje stanovništva prekogranične oblasti o smanjenju rizika od nepogoda.

Sektor za vanredne situacije je dobio terensko vozilo/kombi, vrijednosti 22.562 eura, dok je vrijednost opreme za numeričku prognozu vremena i numeričku ranu najavu i upozorenje, koju je dobio ZHMS CG - 19.350 eura.

Ovom prilikom medijima su se obratili Mirsad Mulić, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije, Luka Mitrović, direktor Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Miodrag Račeta, načelnik Odsjeka za evropsku teritorijalnu saradnju u Kancelariji za evropske integracije Crne Gore Kancelarija za evropske integracije Crne Gore, Melani Brid, projektni menadžer za prekograničnu saradnju u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori i Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegra.
Category:Aktuelnosti