Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

31.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Bar: 21Herceg Novi: 20Budva: 20Ulcinj: 19

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
1. Sep 2008.
Posjeta predstavnika Svjetske Banke

Predstavnice Svjetske Banke, g-đa. Alison Cave i g-đa. Danijela Vukajlović-Grba posjetile su Hidrometeorološko zavod i razgovarale sa direktorom, mr Lukom Mitrovićem i njegovim saradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o Regionalnom projektu Svjetske Banke za jugoistočnu Evropu „Ublažavanje posledica katastrofa i program adaptacije“, kao i mogućem uključivanju Hidrometeorološkog zavoda u ovaj projekat. Sveukupan cilj projekta je smanjenje ljudskih, ekonomskih i finansijskih gubitaka, kao i posledica vremenskih ekstrema prouzrokovanih klimatskim promjenama i drugim prirodnim katastrofama. Projekat se već implementira u Albaniji, u razvoju je u Bosni i Hercegovini, a u sledećem koraku Svjetska Banka planira i uključivanje Crne Gore.

Razgovaralo se o kapacitetima Hidrometeorološkog zavoda, kao državne institucije, njegovim potrebama, kao i mogućnostima Svjetske Banke da učestvuje u procesu razvijanja i jačanja hidrometeorološke službe u Crnoj Gori, kroz donacije pri realizaciji ovog Regionalnog projekta.


Dogovoreno je da Hidrometeorološki zavod dostavi listu prioriteta u skladu sa Regionalnim projektom, o kojoj će prošireni sastav predstavnika Svjetske Banke diskutovati i donijeti odluku kroz sledeća dva mjeseca.
Category:Aktuelnosti