Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

23.01.2018. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 74
ROZAJE: 37
BERANE: 22
ANDRIJEVICA: 18
PLAV: 15
KOLASIN: 14
SAVNIK: 9
PLJEVLJA: 8
B.POLJE: 3
> Cijeli spisak

23.01.2018.
Temperatura mora u 13:00h

Petrovac: 14Budva: 13Bar: 13Ulcinj: 13Herceg Novi: 13

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
1. Sep 2008.
Posjeta predstavnika Svjetske Banke

Predstavnice Svjetske Banke, g-đa. Alison Cave i g-đa. Danijela Vukajlović-Grba posjetile su Hidrometeorološko zavod i razgovarale sa direktorom, mr Lukom Mitrovićem i njegovim saradnicima.

Na sastanku se razgovaralo o Regionalnom projektu Svjetske Banke za jugoistočnu Evropu „Ublažavanje posledica katastrofa i program adaptacije“, kao i mogućem uključivanju Hidrometeorološkog zavoda u ovaj projekat. Sveukupan cilj projekta je smanjenje ljudskih, ekonomskih i finansijskih gubitaka, kao i posledica vremenskih ekstrema prouzrokovanih klimatskim promjenama i drugim prirodnim katastrofama. Projekat se već implementira u Albaniji, u razvoju je u Bosni i Hercegovini, a u sledećem koraku Svjetska Banka planira i uključivanje Crne Gore.

Razgovaralo se o kapacitetima Hidrometeorološkog zavoda, kao državne institucije, njegovim potrebama, kao i mogućnostima Svjetske Banke da učestvuje u procesu razvijanja i jačanja hidrometeorološke službe u Crnoj Gori, kroz donacije pri realizaciji ovog Regionalnog projekta.


Dogovoreno je da Hidrometeorološki zavod dostavi listu prioriteta u skladu sa Regionalnim projektom, o kojoj će prošireni sastav predstavnika Svjetske Banke diskutovati i donijeti odluku kroz sledeća dva mjeseca.
Category:Aktuelnosti