Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

23.01.2018. Visina snijega u 7h
(u cm)

ZABLJAK: 74
ROZAJE: 37
BERANE: 22
ANDRIJEVICA: 18
PLAV: 15
KOLASIN: 14
SAVNIK: 9
PLJEVLJA: 8
B.POLJE: 3
> Cijeli spisak

23.01.2018.
Temperatura mora u 13:00h

Petrovac: 14Budva: 13Bar: 13Ulcinj: 13Herceg Novi: 13

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
12. Dec 2009.
IX Konferencija ICEED-a

IX Neformalna Konferencija direktora Nacionalnih hidrometeoroloških službi zemalja jugoistočne Evrope (ICEED), održana je u Ljubljani, u periodu 10-11. decembar 2009.

Direktor Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Luka Mitrović, kao predsjedavajući ICEED-a u prethodnoj godini, nakon prezentacije izvještaja o radu tokom godine predsjedavanja, predao je predsjedavanje za sledeću godinu, gospodinu Klemenu Bergantu, Stalnom predstavniku Slovenije u Svjetskoj Meteorološkoj Organizaciji (SMO).

Konferenciji u Sloveniji prisustvovali su direktori Hidrometeoroloških servisa jugo-istočne Evrope (Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Izraela, Crne Gore, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske), sa svojim savjetnicima, predstavnici SMO (Predsjednik Regionalne Asocijacije VI – Ivan Čačić, Stalni predstavnik za Evropu – Dimitar Ivanov, Direktor Odeljenja za razvoj i regionalne aktivnosti – R.Masters i Direktor Odeljenja za osmatranja i informacioni sistem – W. Zhang), kao i predstavnici Evropske meteorološke strukture (EUMETNET, ECMWF, EUMETSAT).

Tokom dvodnevnog rada predstavnici zemalja su prezentovali progrese u radu svojih institucija tokom intersesijskog perioda. Prezentovane su i aktivnosti specijalizovanih centara: Centar za upravljanje sušama za jugoistočnu Evropu (Ljubljana), Regionalni instrumentalni centar za SEE (Ljubljana), Virtualni klimatski centar (Beograd), Regionalni centar za marinsku meteorologiju (Split). Posebna pažnja u radu Konferencije bila je posvećena izgradnji kapaciteta, diseminaciji i razmjeni hidrometeoroloških podataka i informacija, naučnom i tehnološkom razvoju servisa, kao i mogućnostima partnerstava i predloga projekata i novih inicijativa između zemalja članica ICEED-a.

Category:Aktuelnosti