Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju
 

24.10.2020.
Temperatura mora u 14h

Budva: 21Bar: 20Ulcinj: 20Herceg Novi: 18

Interactive

Kontakt Forum
Tenderi i javne nabavke

AMS

Automatske
meteoroloske stanice AMS
 
31. May 2010.
HMZ na BALWOIS-u

U Ohridu je u periodu od 25. do 28. maja 2010. godine, održana četvrta međunarodna naučna BALWOIS Konferencija (International Scientific Conference on Water Observation and Information System for Decision Support).

BALWOIS Konferenciju su organizovali Balkanski Institut za vodu i životnu sredinu, Udruženje meteorologa Makedonije, Građevinski fakultet iz Skoplja, Univerzitet Sv. Ćiril i Metodije, Univerzitet Sv.Kliment Ohridski i Hidrobiološki Institut iz Ohrida, pod pokroviteljstvom Ministarstva prostornog planiranja i životne sredine Republike Makedonije i Francuske Ambasade u Skoplju.

Konferencija je bila organizovana kroz 6 tema:
Tema 1. Klima i hidrologija
Tema 2. Životna sredina i ljudske aktivnosti
Tema 3. Rizici vezani za vode
Tema 4. Integrisano upravljanje vodnim resursima
Tema 5. Ekohidrologija i hidrobiologija
Tema 6. Tehnologije

Naučni Komitet BALWOIS-a, ove godine je odabrao ukupno 535 naučnih radova i 775 abstrakata, predstavnika iz 55 zemalja.

Predstavnik Hidrometeorološkog zavoda, Pavle Đurašković, predstavio je svoj rad u sesiji posvećenoj Ekohidrologiji i hidrobiologiji. Tema rada je WQI-Indeks kvaliteta vode, kao alatka u procjeni kvaliteta vode. Mirjana Ivanov, rukovodilac Sektora primijenjene meteorologije, predstavila je stanje monitoringa suša u Crnoj Gori na posebnoj sesiji posvećenoj DMCSEE – Centru za monitoring suša za jugoistočnu Ervropu.
Category:Aktuelnosti